Categories
Uncategorized

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟΥ

Το βράδυ της Τετάρτης 5/9 η Κατάληψη του Παλιού Νεκροτομείου (ΚΠΝ) δέχτηκε εμπρηστική επίθεση με αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα μέρος του χώρου και να καούν ο εξοπλισμός, τα αρχεία καθώς και η βιβλιοθήκη. Τόσο το ίδιο βράδυ, όσο και την επόμενη ημέρα μαζεύτηκε πλήθος αλληλέγγυου κόσμου και την Πέμπτη 6/9 έγινε πορεία γειτονιάς. 

Το συμβάν αυτό έρχεται σε μία χρονική περίοδο έντονης εθνικιστικής έξαρσης στην Ελλάδα, αφού το Μακεδονικό ζήτημα αναζωπύρωσε τα πατριδολατρικά κατάλοιπα του Ελληνάρα, με συνέπεια οι φασίστες να ξαναβγούν από τις τρύπες τους. Στο όνομα λοιπόν της «αγάπης για την πατρίδα» και της διατήρησης του ατόφιου ελληνικού αίματος και με την ανοχή του κράτους και της αστυνομίας, εγκληματικές φασιστικές συμμορίες πετούν ομοφυλόφιλους στη θάλασσα, ξυλοκοπούν μετανάστες, καίνε καταλήψεις και ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και επιτίθενται σε ό, τι δεν εντάσσεται στο τρίπτυχο πατρίς – θρησκεία -οικογένεια.

Η Αλεξανδρούπολη λοιπόν, που λόγω της γεωγραφικής της θέσης έχει κατακλειστεί από μπάτσους, στρατιωτικούς και συνοριακούς και συντηρεί το προπολλού ακμάζον εθνικό φρόνημα, πώς να μείνει εκτός όλων αυτών ; Σε μία πόλη που μας πνίγει, το ΚΠΝ ως χώρος που προωθεί την ισότητα και την αλληλεγγύη και τάσσεται ξεκάθαρα ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης όπως ο σεξισμός, ο ρατσισμός και η ομοφοβία, αποτελεί εδώ και δύο χρόνια ανάσα ελευθερίας. Θεωρούμε λοιπόν την επίθεση αυτή πολιτικά στοχευμένη, αφού θέλει να καταπνίξει κάθε παρέκκλιση από την κανονικότητα. Μία κανονικότητα που θεωρεί το μετανάστη απειλή, τον άνδρα κορυφή της πυρηνικής οικογένειας και τη γυναίκα δούλα και κυρά. Για τον φασισμό η γυναίκα πάντα θα αποτελεί εθνική μήτρα και προστάτιδα του έθνους, γι’ αυτό θεωρούμε πως οι έννοιες σεξισμός και φασισμός είναι αλληλένδετες. Ως Σόδομα και Πόμολα καταδικάζουμε τη φασιστική και εγκληματική αυτή επίθεση και πιστεύουμε πως πλήττει και εμάς άμεσα, αφού δεν χωράμε στις νόρμες τους.

Καλούμε λοιπόν όσες και όσους τάσσονται κατά του φασισμού να συμμετάσχουν στην πορεία αλληλεγγύης για την κατάληψη του παλιού νεκροτομείου την Παρασκευή στις 5/10, συγκέντρωση στις 18.00 στην κατάληψη (παλιό νοσοκομείο, έναντι παλιάς μοριακής). Για οποιεσδήποτε απορίες στείλτε μας μέιλ (sodomakpomola.espiv.net).

 

ΜΠΑΤΣΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕΞΙΣΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

 

Σόδομα και Πόμολa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *